store | blogs | forums | twitter | facebook | wiki | downloads | support portal
Atomic Secure Linux
It is currently Mon Sep 16, 2019 10:19 pm

» Feed - Atomicorp

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Horde broken - says error connecting to IMAP
Unread postPosted: Thu May 19, 2011 10:09 pm 
Offline
Forum User
Forum User

Joined: Thu Jul 17, 2008 8:19 pm
Posts: 9
Any idea's as IMAP is working, my iPhone and iPad can read their emails.

When I log into webmail after inputting user /password I get kicked back to the login page with:

Error connecting to IMAP server: [] .

What is interesting is the last successful login time does increase with each attempt. So horde is now broken as it can't connect to a running IMAP server when nothings been changed!

No idea what is wrong as no config files have been touched.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Horde broken - says error connecting to IMAP
Unread postPosted: Fri May 20, 2011 3:20 am 
Offline
Forum Regular
Forum Regular

Joined: Tue Jul 15, 2008 2:38 pm
Posts: 805
Location: Sweden
My Horde died when I upgraded to php 5.3 (Plesk 8.6). Have you checked apache log? Is php working?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Horde broken - says error connecting to IMAP
Unread postPosted: Fri May 20, 2011 3:28 am 
Offline
Forum Regular
Forum Regular

Joined: Thu Oct 26, 2006 11:56 pm
Posts: 684
It's been working with php 5.3 for months. It's now just suddenly stopped.

Also I ran https://webmail.domain name.com/imp/test.php and it says it's okay. I then test the user, password and server and it's all error free except the SSL test as the certificate is self signed, but passes the next ssl check without certificate test.

IMP Version

IMP: H3 (4.3.9)
Other Horde Applications

dimp: No
DIMP provides an alternate display view using JavaScript.
gollem: No
Gollem provides access to local VFS filesystems to attach files.
ingo: Yes (Version: H3 (1.2.5))
mimp: Yes (Version: H3 (1.1.3))
nag: No
Nag allows tasks to be directly created from e-mail data.
turba: Yes (Version: H3 (2.3.5))
PHP Version

PHP Version: 5.3.6
PHP Major Version: 5.3
PHP Minor Version: 6
PHP Version Classification: release
This version of PHP has not been fully tested with this version of Horde.
PHP Module Capabilities

Internationalized Domain Names Support: No
IMP requires the idn module (installed via PECL) in order to handle Internationalized Domain Names.
IMAP Support: Yes
OpenSSL Support: Yes
Tidy support: No
If the tidy PHP extension is available, IMP can use it to sanitize the output of HTML messages before displaying to the user, and to clean outgoing HTML messages created in the HTML composition mode. See imp/docs/INSTALL for more information.
Miscellaneous PHP Settings

file_uploads enabled: Yes
Required IMP Configuration Files

config/conf.php: Yes
config/mime_drivers.php: Yes
config/prefs.php: Yes
config/servers.php: Yes
PEAR

PEAR Search Path (PHP's include_path): */usr/share/psa-horde:/usr/share/psa-horde/lib:/usr/share/psa-pear:.
PEAR: Yes
Recent PEAR: Yes
Auth_SASL: Yes
HTTP_Request: Yes
PHP Mail Server Support Test

Attempting to automatically determine the correct connection parameters for your server:
Trying protocol imap/notls, Port 143:
SUCCESS - INBOX has 362 messages (3 new 1 recent)
Trying protocol imap/ssl, Port 993:
ERROR - The server returned the following error message:
Certificate failure for xx.com: self signed certificate:
/C=USxxxxx
Trying protocol imap/ssl/novalidate-cert, Port 993:
SUCCESS - INBOX has 362 messages (3 new 0 recent)
Trying protocol imap/tls/novalidate-cert, Port 143:
SUCCESS - INBOX has 362 messages (3 new 0 recent)
The following configurations were successful and may be used in your imp/config/servers.php file:
Configuration 1
'server' => 'xx.com'
'protocol' => 'imap/notls'
'port' => '143'
Configuration 2
'server' => 'xx.com'
'protocol' => 'imap/ssl/novalidate-cert'
'port' => '993'
Configuration 3
'server' => 'xx.com'
'protocol' => 'imap/tls/novalidate-cert'
'port' => '143'
The following IMAP server information was discovered from the remote server:
Could not retrieve IMAP information from the remote server.

I have a feeling it was a plesk update that broke horde. I am running centos 5.6 x64.

It also could easily be asl blocking another php function not previously blocked (running asl-testing) so it's asl 3

I do have popen escapecmdshell and another enabled.

Is there anything else added innthe last several asl builds that is disabling something needed?

Weird the horde test.php works fine.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Horde broken - says error connecting to IMAP
Unread postPosted: Fri May 20, 2011 4:07 pm 
Offline
Forum User
Forum User

Joined: Tue Apr 20, 2010 2:49 am
Posts: 76
Hi,

I'm a little confused as to whether there are 2 issues here or you are also dcottle aus-city?

dcottle's issue sounds like an email in the inbox that is breaking horde, try creating a new mail account and if that works, then you'll know its not horde, its your email account + horde thats broke (chinese characters in emails tend to break horde for us) and you need clean out any suspicious looking emails.

But aus-city's doesn't sound like the same thing, though I'm only basing that on the last couple of lines from test.php (and also I because I suspect for him its definitely several mail accounts are that broken, not just one).

paul.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Horde broken - says error connecting to IMAP
Unread postPosted: Fri May 20, 2011 6:51 pm 
Offline
Forum Regular
Forum Regular

Joined: Thu Oct 26, 2006 11:56 pm
Posts: 684
Hi Paul,

I have got two accounts one from home and the other from work.

It's not corrupted mail, I tried to log into mail accounts that are empty it's the same.

Something's blocking horde and imap.

What's weird, after attempting a log in, simply edit the URL in the browser to just webmail.domain.com I see the full horde menu just mail tab if you click you get thrown back.

Also all the options work, I can look at and change settings.

I really suspect asl is doing this.

Also mobile horde I see welcome screen, I then click mobile mail and get this URL

Code:
https://webmail.domain.com/imp/login.php?imapuser=xx%40domain.com&horde_logout_token=2nArrvDJshQByPeXjvieO1u0QcI&app=imp&logout_reason=message&logout_msg=Error+connecting+to+IMAP+server%3A+%5B%5D+.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Horde broken - says error connecting to IMAP
Unread postPosted: Fri May 20, 2011 8:58 pm 
Offline
Forum Regular
Forum Regular

Joined: Thu Oct 26, 2006 11:56 pm
Posts: 684
Fixed! I knew it was ASL blocking!

You now have to allow fsockopen in php.ini else it can't connect to the IMAP server.

Can Scott update the WIKI as if you want to run horde with ASL you must allow in asl config;

ALLOW_escapeshellcmd="yes"
ALLOW_fsockopen="yes"
ALLOW_popen="yes"


Its now all working again. This must have slipped in a recent update to the asl-testing builds to disable fsockopen.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Horde broken - says error connecting to IMAP
Unread postPosted: Sat May 21, 2011 6:49 pm 
Offline
Long Time Forum Regular
Long Time Forum Regular

Joined: Thu Dec 09, 2004 11:19 am
Posts: 2321
Actually there's a better way. There's no need to enable those functions. If you have a search on the forums for a post by Breun about Horde and SMTP, you'll find that you can change the Horde config so that it uses smtp rather than trying to send the email itself.

It didn't occur to me that this was what the problem was until you solved it. Sorry.

_________________
--------------------------------
<advert>
If you want to rent a UK-based VPS that comes with friendly advice and support from a fellow ART fan, please get in touch.
</advert>


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Horde broken - says error connecting to IMAP
Unread postPosted: Sun May 22, 2011 7:15 pm 
Offline
Forum Regular
Forum Regular

Joined: Thu Oct 26, 2006 11:56 pm
Posts: 684
Hi Faris,

I changed horde to use SMTP. You can now disable popen and escapeshellcmd, and it will send emails.

However you can't log into horde without allowing fsockopen as you get the same error unable to connect to IMAP on the login screen.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Horde broken - says error connecting to IMAP
Unread postPosted: Mon May 23, 2011 7:18 pm 
Offline
Long Time Forum Regular
Long Time Forum Regular

Joined: Thu Dec 09, 2004 11:19 am
Posts: 2321
Hmmmmmm......

I'll look into this.

_________________
--------------------------------
<advert>
If you want to rent a UK-based VPS that comes with friendly advice and support from a fellow ART fan, please get in touch.
</advert>


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

» Feed - Atomicorp

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group