store | blogs | forums | twitter | facebook | wiki | downloads | support portal
Atomic Secure Linux
It is currently Mon Oct 14, 2019 9:54 am

» Feed - Atomicorp

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: openvas-scanner not starting on RHEL7
Unread postPosted: Fri Dec 28, 2018 9:24 am 
Offline
New Forum User
New Forum User

Joined: Fri Dec 28, 2018 8:33 am
Posts: 1
Location: Brazil
Hi!

I have successfully installed Openvas 9 on RHEL7, and have also successfully run it for about a week, having done few scans.

Yesterday I´ve started a task to discover systems on a subnet (wich I had also run successfully before) and the scan stalled at 1%. Retrieving the deamons status I´ve noticed that openvas-manager was stalled, and tried to restart it, with no success. In order to solve it I´ve run the sync jobs (cert, nvts, ...) and, after that, I was able to start openvas-manager and gsad again. But then I saw that openvas-scanner status was remaining in "activating" forever.

Then I stopped all deamons, removed openvas (yum -y remove openvas) and reinstalled it. But now when I try to run openvas-setup again it stalls after "Pausing shile openvas-scanner loads NVTs...Done". Executing "service openvas-scanner status" I see that its status is "activating (start)" again, and it doesn´t get to start it.

Can anyone help me on this?

Thanks in advance,
Carlos.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

» Feed - Atomicorp

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group